Ogräsrensning

Ogräs växer på platser där de för människor inte är önskvärda.

Ett samlingsbegrepp på växter som växer där vi inte vill att de ska vara och som brer ut sig på bekostnad av det vi odlar.

Det finns olika sätt att utföra ogräsrensning på, och den vanligaste är manuella rensningen, som inte bara är tidskrävande utan också tröttsamt. Det finns fler metoder för ogräsrensning såsom flamning eller kemiska medel, men vi har valt att gå på det minst miljö och riskfyllda alternativet nämligen hetvattenbehandling. 

Hetvattenbehandling är 100% kemfritt och det finns inga risker för bränder en torr sommar. Ogräs finns i alla former i nästan alla planteringytor så att förhindra deras uppkomst är inte det lättaste.

Men du behöver inte ta hand om det själv utan du kan tryggt och enkelt lämna över ogräsrensning till oss. Utför man ogräsrensning för ett otränat öga finns det en risk att andra växter blir skadade i processen.

Det kan vara på åkerfält, trädgårdsland, blomsterrabatter, trädgårdsgångar, gator och torg. En växt kan även automatiskt kännetecknas som ogräs eftersom den växer där vi inte vill att den ska växa.

Maskros är ett klassiskt exempel på ogräs. Ofta anses ogräs vara fult och förstöra. Din gräsmatta har inte lika stor motståndskraft som sjukdomar om det finns ogräs som växer i den.

Ogräs är envisare än vanliga växter och är inte lika krävande. De trivs i de flesta jordar och har lägre krav på näring och ljus. Problemet är att de konkurrerar med övriga växter i rabatten om vatten, ljus och utrymme. Därför måste dom bort.

Har man riktigt stora problem med en yta så kan vi rekommendera en nollställning där vi gräver bort och lägger markduk samt ny jord under nyplanteringen eller stenläggning för att hålla det bort.

 

Tips för ogräsrensning.

Ogräs växer på platser där de för människor inte är önskvärda.

  1. Se till att vara snabb, om ogräset har varit där ett tag är det svårare att rensa.
  2. Om du luckrar då och då i rabatten så hinner inte ogräset växa till sig.
  3. När det är fuktigt i marken är det enklare med ogräsrensning. Rötterna släpper lättare och det är lättare att luckra jorden